Příprava kávy

  • Aeropress a příslušenství

    Aeropress a příslušenství

    <div class="align_justify"> <p class="short_description">Aeropress je splněným snem všech <strong>kávových fajnšmekrů</strong>, kteří se bez svého oblíbeného nápoje neobejdou ani na cestách. S netradiční metodou přípravy kávy ani nemusí. Díky <strong>Aeropressu</strong> si připravíte vysoce kvalitní kávu jak v domácích podmínkách, tak kdekoliv jinde. Příprava v ručním kávovaru Aeropress je navíc jednoduchá, rychlá a jako bonus se Aeropress velmi snadno čistí.</p> <p class="short_description_headline">Netradiční příprava a skvělá chuť výsledné kávy</p> <p class="short_description">S převratným vynálezem na přípravu kávy přišel v roce 2005 Američan <strong>Alan Adler</strong>, který odjakživa přicházel s novými vynálezy a patenty. Rodinný byznys Aerobie, pod kterým Adler <strong>Aeropress</strong> uvedl, si dává záležet na prvotřídní kvalitě a precizním postupu při výrobě. Ruční kávovar <strong>Aeropress Aerobie</strong> vám umožní připravit si kávu <strong>filtrovanou pomocí vzduchu</strong> přes malý papírový filtr.</p> <p class="short_description_headline">Jednoduchá příprava a snadné čištění</p> <p class="short_description">Stačí necelá minuta a v Aeropressu si připravíte <strong>jeden až tři šálky kávy</strong>. Vybrat si můžete ze dvou metod přípravy, klasické a obrácené. Výrobce doporučuje klasickou metodu, která slibuje hotovou kávu za neskutečných 15 vteřin. Důležité je, abyste kávu <strong>umleli těsně před přípravou</strong> na správnou hrubost. V případě přípravy v ručním kávovaru Aeropress se doporučuje <strong>střední hrubost mletí</strong>. Nejlepšího výsledku dosáhnete s ručním mlýnkem s keramickými kameny.</p> <p class="short_description"><a href="https://www.kafone.cz/c/10-jak-na-pripravu-kavy-v-aeropressu" style="text-decoration:underline;color:#ed1c2e;">Přečtěte si krátky návod, jak si doma nebo na cestách připravit kávu pomocí Aeroressu</a></p> </div>
  • Konvičky na šlehání mléka

    Konvičky na šlehání mléka

    <div class="rte align_justify"> <h1 class="heading page-heading product-listing">Konvičky na šlehání mléka</h1> <p class="short_description">Nedovedete si představit den bez oblíbeného <strong>cappuccina</strong>? Nebo máte raději caffé latté či snad francouzské café au lait? Všechny varianty mají jednu věc společnou, kvalitní kávu a čerstvé nebo čerstvě našlehané mléko. A na pořádné šlehání mléka potřebujete vhodné vybavení.</p> <p class="short_description_headline">Velmi dobře drží teplo a snadno se udržují</p> <p class="short_description">V této kategorii najdete <strong>kvalitní a stylové konvičky na šlehání mléka</strong>. Konvičce na šlehání mléka se přezdívá lattiera a dokáže povznést vaši přípravu kávy na novou úroveň. Je velmi snadná na údržbu. Vybrat si můžete mnoho různých velikostí a variantu jedno- nebo dvouplášťovou.</p> <p class="short_description_headline">Kvalitní mléko a konvička jsou základ</p> <p class="short_description">Konvičky jsou vyrobeny z vysoce kvalitní <strong>leštěné nerezové oceli</strong>. Jednoplášťová konvička je určena pro profesionální baristy. Dvouplášťová konvička velmi dobře drží teplo a navíc má dobře uzpůsobený zobáček, který umožňuje dokonalé nalévání pěny, díky čemuž můžete na své kávě vykouzlit zajímavé latté art.</p> <p class="short_description">Pro přípravu kvalitního cappuccina budete potřebovat i kvalitní mléko, abyste dosáhli vyvážené, smetanové chuti s charakteristickými znaky espressa. Kvalitní káva, kvalitní mléko a kvalitní <strong>lattiera</strong> zaručí, že si připravíte dokonalou kávu tak, jak ji máte nejraději.</p> </div>
  • Pěniče mléka

    Pěniče mléka

    <p class="short_description">Toužíte si doma připravit vynikající <strong>cappuccino </strong>nebo <strong>latte macchiato</strong>? Za kávovým nápojem s mléčnou pěnou nemusíte spěchat do kavárny. Existuje několik přístrojů a způsobů, které vám umožní připravit si <strong>dokonalou mléčnou pěnu </strong>v pohodlí domova nebo kanceláře.</p> <p class="short_description_headline">Dobře připravené espresso a kvalitní mléko je základ</p> <p class="short_description">Pro cappuccino a caffé latté budete potřebovat dvě základní suroviny, a to dobře připravené <strong>klasické espresso a mléko </strong>vhodné pro přípravu mléčné pěny. Ideální je kvalitní plnotučné mléko. Jakmile máte připravené suroviny, můžete začít. Počítejte ale s tím, že příprava mléčné pěny <strong>není úplně jednoduchá</strong> a možná budete potřebovat několik pokusů, než se vám podaří opravdu dokonalý výsledek.</p> <p class="short_description_headline">Pozor na přepálení mléka</p> <p class="short_description">Pěnu můžete připravit pomocí páry, a to zejména u <strong>profesionálních pákových kávovarů</strong>. Tuto možnost sice nabízí i automatické kávovary, ty ale bohužel nemají dostatečný výkon pro přípravu mléčné pěny. Navíc jsou velmi <strong>náročné na údržbu a čištění</strong>. Pokud tedy máte automatický kávovar, je většinou výhodnější si mléčnou pěnu <strong>připravit mimo kávovar</strong>. K tomu účelu slouží <strong>specializované automatické šlehače mléčné pěny</strong> nebo kvalitní ruční šlehače.</p> <p class="short_description">Při přípravě mléčné pěny byste měli dodržet <strong>správnou teplotu mléka</strong> a nepřehřát jej. Došlo by totiž ke změně struktury mléčné bílkoviny. Přepálení mléka většinou hrozí u přípravy párou v profesionálním pákovém kávovaru.</p> <p class="short_description_headline">Šlehání je buď teplé nebo studené</p> <p class="short_description">V zásadě existují <strong>dva způsoby šlehání</strong> – teplé a studené. Zatímco studené využívá <strong>zpěnění tuků</strong> (ruční šlehání), teplé šlehání pracuje se<strong> zpěněním bílkovin</strong> (v případě horké páry a cappuccinatorů) – vařením zpění mléko.</p> <p class="short_description">V této kategorii najdete přístroje, pomocí kterých si můžete připravit mléčnou pěnu tak, jak vám to bude nejvíce vyhovovat.</p>
  • French Press

    French Press

    <div class="align_justify"> <p class="short_description">Na přípravu vynikající kávy <strong>nepotřebujete kávovary za desetitisíce</strong>. Skvěle vám poslouží tradiční a do nedávna opomíjený <strong>french press</strong>. Káva z něj chutná přímo <strong>skvěle</strong>, a o to více ta výběrová. Navíc se s french pressem snadno pracuje a ještě lépe se udržuje.</p> <p class="short_description_headline">Jak na kávu ve french pressu</p> <p class="short_description">French press byl kdysi <strong>stálou výbavou domácností</strong> a ačkoli se od něj na chvíli upustilo, už si zase pomalu buduje cestu do našich kuchyní a srdcí. Není divu, jedná se o jeden z vůbec <strong>nejsnadnějších způsobů přípravy kávy</strong>. Oproti automatickým kávovarům je navíc <strong>mnohem levnější</strong>. Jak si ve french pressu připravit kávu? Nejprve skleněnou nádobu<strong> zahřejte vroucí vodou</strong> a vypláchněte. Poté vsypte požadované množství hrubě mleté kávy (udává se 60 gramů na 1 litr vody), zalijte horkou vodou o teplotě 93 °C, dobře promíchejte, přiklopte sítkem s víčkem a <strong>sítkem stlačte vzniklou krustu</strong> asi dva centimetry pod hladinu. Kávu nechte extrahovat zhruba <strong>3–4 minuty</strong>, poté sítko dotlačte až ke dnu. Chvilku počkejte a kávu slijte do šálku.</p> <p class="short_description_headline">French press je čím dál tím populárnější</p> <p class="short_description">Popularita french pressu roste i díky stále oblíbenějším <strong>alternativním způsobům přípravy kávy</strong>. Od mechanické a automatizované přípravy kávy se upouští, káva totiž vyžaduje jemné zacházení, kterého s french pressem snadno docílíte.</p> <p class="short_description">V této kategorii najdete <strong>stylové a designově zajímavé french pressy</strong>, které nejen, že dokážou připravit výborné kávy, ale zároveň vám zkrášlí každý kout. Vychutnejte si lahodnou kávu z french pressu při ranním shonu anebo v kanceláři při odpoledním útlumu.</p> <p class="short_description"><a href="https://www.kafone.cz/c/16-jak-spravne-pripravit-kavu-ve-french-pressu" style="text-decoration:underline;color:#ed1c2e;">Přečtěte si krátky návod, jak si doma nebo na cestách připravit kávu pomocí French Pressu</a></p> </div>
  • Vietnamská káva

    Vietnamská káva

    <div class="col-sm-12 rte align_justify"> <p class="short_description">Vietnamská káva patří k nejlahodnějším kofeinovým nápojům na světě. Už dávno se nejedná o exotické potěšení, naopak, díky společnosti <strong>Trung Nguyen</strong> si lahodnou kávu můžete vychutnat i doma.</p> <p class="short_description_headline">Z Vietnamu do světa</p> <p class="short_description">Trung Nguyen je uskupení společností, které odstartovaly svůj byznys v roce <strong>1996</strong>. O dva roky později otevřely první kavárnu ve městě Ho Či Min a začaly se soustředit na světový trh. Dnes je Trung Nguyen vůbec největším vývozcem <strong>vietnamské kávy</strong>, kterou dodává do <strong>více než 60 zemí</strong> světa. Zároveň vyváží nejdražší kávu světa, cibetkovou kávu, zpracovávanou z trusu kunovité šelmy <strong>cibetky palmové</strong>.</p> <p class="short_description_headline">Příprava kávy ve phin filtru</p> <p class="short_description">Vietnamská káva se připravuje s pomocí takzvaného <strong>phin filtru</strong>. Ten je ideální pro každého, kdo nemá doma příliš místa anebo mu stačí na jeden zátah připravit pouze jeden šálek kávy. Pokud chcete sledovat proces přípravy, použijte <strong>průhlednou skleničku</strong>.</p> <p class="short_description">Příprava kávy ve phin filtru probíhá tak, že filtr umístíte na skleničku, zalijete malým množstvím vody, aby se káva navlhčila, a po dvaceti vteřinách přidáte zbytek horké vody až po okraj. Káva se louhuje <strong>asi 5 minut</strong>. Pokud si ji chcete vychutnat s kondenzovaným mlékem, jako je tomu zvykem ve Vietnamu, přidejte ho do šálku ještě před přípravou kávy.</p> </div>
  • Drippery a příslušenství

    Drippery a příslušenství

  • Dózy na skladování

    Dózy na skladování

  • Mlýnky

    Mlýnky

  • Moka konvičky

    Moka konvičky

    <div class="container"> <div class="row"> <div class="col-sm-12 rte align_justify"> <p class="short_description">Už od roku <strong>1933</strong> si milovníci kávy připravují oblíbený nápoj v legendární <strong>moka konvičce</strong>. Tehdy revoluční vynález představil světu italský inženýr <strong>Alfonso Bialetti</strong>. Z malého městečka Crusinallo se ikonická kávová konvice postupně rozšířila do celého světa a dnes nechybí téměř v žádné italské domácnosti. U nás se zabydlela ještě před rokem 1989. Stále stejný design ve stylu art deco se objevil v Guinessově knize rekordů i spoustě dalších knihách o designu.</p> <p class="short_description_headline">Základem je čerstvě mletá káva</p> <p class="short_description">Pro přípravu kávy v moka konvičce je důležité mít <strong>čerstvě mletou kávu</strong>. Hrubost mletí musí být <strong>střední</strong> – tedy něco mezi jemným espresso mletím a hrubým pro french press. Anebo můžete sáhnout po <strong>mleté kávě ve vakuovém balení</strong> – po rozbalení ji můžete uchovat v dóze AirScape a vychutnat si ji stále čerstvou.</p> <p class="short_description">Ne každá káva se hodí do moka konvičky. Na stránkách Kafone jsme vytvořili unikátní popis pro všechny kávy, můžete si tak jednoduše vyhledat pouze zrnkové a mleté kávy, které jsou vhodné do moka konvičky. </p> <p class="short_description_headline">Kompletní sortiment a návod na přípravu</p> <p class="short_description">V této sekci, věnující se moka konvičkám, najdete <strong>kompletní sortiment na přípravu moka kávy</strong>, a to včetně legendárních konviček  <strong>Bialetti</strong>. Navíc jsme pro vás připravili <a href="https://www.kafone.cz/c/9-jak-spravne-pripravit-kavu-v-moka-konvicce" style="text-decoration:underline;"><strong>unikátní návod</strong></a>, podle kterého zvládne skvělou moka kávu připravit každý.</p> </div> </div> </div>
799,00 Kč (s DPH)
Bodum Kenya French Press přináší do světa kávy styl a unikátní design. Káva z french pressu chutná výborně, a co teprve, když si ji připravíte s tímto originálním výrobkem dánské společnosti. Kávu navíc díky french...
989,00 Kč (s DPH)
Připravte si opravdu dokonalou kávu v porcelánovém filtru V60. Pomůže vám s tím stylová a efektivní konvička V60 Buono, která umožňuje maximální přesnost při nalévání horké vody. Konvičku nabízíme ve dvou velikostech...
99,00 Kč (s DPH)
Míchátko Hario je skvělým pomocníkem pro přípravu filtrované kávy v Chemexu, V60, French Pressu nebo Aeropressu. Díky bambusovému materiálu nemění míchátko chuť kávy a zároveň umožňuje dokonalé promíchání směsi během...
795,00 Kč (s DPH)
Bez Aeropressu se neobejde žádný správný kávový fajnšmekr. Aeropress Aerobie vám totiž umožní přípravu vysoce kvalitní kávy kdykoliv a kdekoliv. Ruční kávovar Aeropress je prakticky nerozbitný, nenáročný na údržbu a k...
Zobrazení 1-15 z 25 položek

Hlavní nabídka

Informace