×
Segafredo Intermezzo zrnková káva

Segafredo Intermezzo zrnková káva

184,00 Kč (s DPH) 190,00 Kč -6,00 Kč
Lavazza Super Crema zrnková káva 1kg

Lavazza Super Crema zrnková káva 1kg

379,00 Kč (s DPH) 399,00 Kč -20,00 Kč
Lavazza Qualitá ORO zrnková káva

Lavazza Qualitá ORO zrnková káva

304,00 Kč (s DPH) 326,00 Kč -22,00 Kč
Lavazza Crema e Aroma zrnková káva

Lavazza Crema e Aroma zrnková káva 1kg

274,00 Kč (s DPH) 279,00 Kč -5,00 Kč
Hausbrandt Trieste zrnková káva 1kg

Hausbrandt Trieste zrnková káva 1kg

420,00 Kč (s DPH) 520,00 Kč -100,00 Kč

Pěniče mléka

Zobrazení 1-1 z 1 položek

Toužíte si doma připravit vynikající cappuccino nebo latte macchiato? Za kávovým nápojem s mléčnou pěnou nemusíte spěchat do kavárny. Existuje několik přístrojů a způsobů, které vám umožní připravit si dokonalou mléčnou pěnu v pohodlí domova nebo kanceláře.

Dobře připravené espresso a kvalitní mléko je základ

Pro cappuccino a caffé latté budete potřebovat dvě základní suroviny, a to dobře připravené klasické espresso a mléko vhodné pro přípravu mléčné pěny. Ideální je kvalitní plnotučné mléko. Jakmile máte připravené suroviny, můžete začít. Počítejte ale s tím, že příprava mléčné pěny není úplně jednoduchá a možná budete potřebovat několik pokusů, než se vám podaří opravdu dokonalý výsledek.

Pozor na přepálení mléka

Pěnu můžete připravit pomocí páry, a to zejména u profesionálních pákových kávovarů. Tuto možnost sice nabízí i automatické kávovary, ty ale bohužel nemají dostatečný výkon pro přípravu mléčné pěny. Navíc jsou velmi náročné na údržbu a čištění. Pokud tedy máte automatický kávovar, je většinou výhodnější si mléčnou pěnu připravit mimo kávovar. K tomu účelu slouží specializované automatické šlehače mléčné pěny nebo kvalitní ruční šlehače.

Při přípravě mléčné pěny byste měli dodržet správnou teplotu mléka a nepřehřát jej. Došlo by totiž ke změně struktury mléčné bílkoviny. Přepálení mléka většinou hrozí u přípravy párou v profesionálním pákovém kávovaru.

Šlehání je buď teplé nebo studené

V zásadě existují dva způsoby šlehání – teplé a studené. Zatímco studené využívá zpěnění tuků (ruční šlehání), teplé šlehání pracuje se zpěněním bílkovin (v případě horké páry a cappuccinatorů) – vařením zpění mléko.

V této kategorii najdete přístroje, pomocí kterých si můžete připravit mléčnou pěnu tak, jak vám to bude nejvíce vyhovovat.

Přečíst článek

Hlavní nabídka

Informace