×

Výběrová káva je kvalitnější, lepší a mnohem chutnější

napsal

Termín “výběrová káva” poprvé použila Erna Knutsen ve vydání magazínu Tea & Coffee Trade Journal. Označila tím zrna těch nejlepších chutí, která jsou pěstována ve speciálních mikroklimatech. Dnes už legendární postava kávového světa tak odstartovala slávu výběrové kávy, která trvá dodnes.

O výběrové kávě se můžete dozvědět všechno

Podle Americké asociace výběrové kávy (Specialty Coffee Association of America – SCAA), se mezi výběrovou kávu řadí pouze takové směsi, které v jejich známkování získají 80 bodů z možných 100. Výběrová káva se pěstuje ve speciálních a ideálních klimatických podmínkách a láká zejména na plné tělo a minimální nebo nulové defekty. Unikátní chuť a aroma jsou výsledkem speciálních charakteristik a složení půd, na kterých se výběrová káva pěstuje. Právě transparentnost jejího původu umožňuje kávě nést označení výběrová. V dnešní době se o vaší oblíbené výběrové kávě můžete dozvědět nejen z jaké pochází země, ale také z jaké oblasti, mikroregionu, farmy či plantáže. Prodejce kávy musí poskytnout i informace o datu a číslu sklizně a odrůdě kávovníku. Zajímat vás může i metoda zpracování, jméno samotného farmáře či zpracovatele a určitě i datum pražení.

Nejrychleji rostoucí segment kávového průmyslu

S výběrovou kávou jako by se roztrhl pytel. Menší či větší kavárny se předhánějí, kdo nabídne kvalitnější, lepší a chutnější kávu. Už bylo na čase. Zákazníci sami si totiž dávají záležet na tom, co pijí a vyhledávají tu nejlepší možnou kávu. Oblast výběrové kávy je nejrychleji rostoucím segmentem kávového průmyslu. Jen za posledních dvacet pět let vyskočila její hodnota na americkém trhu z 1 % na 20 %.

Mezi nejznámější země, produkující výběrovou kávu, patří zejména Kolumbie, Etiopie, Keňa a Panama, ale i například Jamajka, ze které na Kafone dovážíme jednu z nejlepších výběrových káv světa, Jamaica Blue Mountain, anebo Havaj, odkud nabízíme vynikající Hawaii Kona. Je jen dobře, že konzumenti kávy touží po co nejvyšší kvalitě oblíbených směsí. Výběrovou kávu si snadno zamilujete a už nikdy nebudete chtít zkusit jinou. Na Kafone si můžete zakoupit ty nejlepší výběrové kávy.

Podobné produkty
Přidat komentář
Reakce na příspěvek
Prosím, přihlašte se Pro přidání komentáře.

MENU

Informace

Zobrazit více produktů.
Nenalezeny žádné produkty