×

Jak má vypadat správný šálek na kávu?

napsal
[vc_row][vc_column width="1/1"][vc_column_text]

Prvotřídní kvalita vaší kávy je základ. Pokud si ji ale chcete vychutnat opravdu dokonale, jen samotná směs vám stačit nebude. A co tedy chybí? Unikátní a speciální šálek na vaši oblíbenou kávu, díky které si ji užijete na mnohem vyšší úrovni. Jak by takový šálek měl vypadat?

[/vc_column_text][vc_column_text]

Tvar je základ

Za prvé váš šálek na kávu musí mít správný tvar. Prvně soudíte podle vzhledu a toho, zda se vám šálek na espresso či cappuccino vůbec líbí. Jakmile máte vybráno, je třeba ověřit pár dalších vlastností. Vhodný tvar a tloušťka šálků slouží k tomu, aby si espresso udrželo požadovanou teplotu. S tím jde ruku v ruce i správné rozvinutí chuťových a aromatických vlastností. Nejdůležitější je v tomto případě zaoblení dna šálku. Právě dno pomáhá vytvářet dokonalou a dlouhotrvajícícremu. Pro klasické espresso oceníte kónický tvar, cappuccino a café latté naopak vyniknou díky více otevřeným tvarům.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Vybírejte podle materiálu

Kvalitní káva přímo volá po kvalitním materiálu. Tím pravým společníkem je v případě šálků na kávu porcelán. Vede totiž teplo mnohem lépe než keramika, navíc se rychleji nahřeje a déle teplo udrží. Pokud vám tedy nějakou minutku trvá, než se ke své kávě dostanete, případně, pokud od ní musíte odběhnout, nebudete se hned vracet k vychladlému nápoji. Překvapivě vhodný materiál je i sklo, které má dobré funkční vlastnosti a zároveň vypadá zajímavě. 

[/vc_column_text][vc_single_image image="26" alignment="center" border_color="grey" img_link_target="_self"][vc_column_text]

Velikost tak akorát

Jako milovníci kávy určitě víte, že espresso vyžaduje jinou velikost šálku než cappuccino. Šálek proto musíte vybírat podle toho, jakou kávu do něj hodláte připravovat. Na klasické espresso vám poslouží šálek o objemu 60 ml, dvojité espresso vynikne v šálku velikosti 100 mlCappuccino si vychutnáte v šálku s objemem 150 ml a pro café latté je nejvhodnější velikost 225 ml.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Jak kávu správně servírovat

Takže už máte kvalitní směs, speciální šálek a zbývá jen správná příprava vašeho oblíbeného nápoje. Nezapomeňte na to, že šálek na kávu by měl být vždy správně nahřátý, jedině tak zaručí uchování pěny i aromatu. Podáváte espresso s mlékem? Nahřejte ho zvlášť v samostatné konvičce, ve které ho můžete podávat vedle espressa.

Nahříváte šálek na kávovaru? Dejte pozor na to, aby nebyl příliš horký. V případě, že už je přehřátý, obraťte šálek na nahřívací ploše kávovaru dnem dolů. Díky tomu se zchladí vrchní okraj.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Určitě by vás mrzelo, pokud byste investovali vysoké finanční částky do prvotřídní kávové směsi a nedokázali si ji vychutnat na sto procent kvůli nekvalitním šálkům. Speciální šálky na espressocappuccino či café latté přitom nejsou drahé a váš požitek z kávy dokážou dostat na novou úroveň. Vychutnejte si svůj oblíbený nápoj tak, jak se to patří.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Podobné produkty
114,00 Kč (s DPH)
Kávu si nejlépe vychutnáte z kvalitního porcelánového hrnku. Tímto mottem se řídí italská společnost Nuova Point, která přináší svým konzumentům speciální šálek Portofino Espresso. Ten dokáže zachovat dokonalou cremu...
124,00 Kč (s DPH)
Užijte si své cappuccino dlouho teplé. Umožní vám to speciální větší šálek na cappuccino. Portofino Cappuccino díky porcelánu lépe vede a drží teplo a navíc se mu nelámou ouška. Vybrat si můžete ze dvou velikostí –...
Přidat komentář
Reakce na příspěvek
Prosím, přihlašte se Pro přidání komentáře.

MENU

Informace

Zobrazit více produktů.
Nenalezeny žádné produkty