×

Jamajská káva nese jméno muzikanta Boba Marleyho

napsal

Za populární kávou Marley Coffee stojí syn slavného muzikanta Boba Marleyho, Rohan. Pomocí Marley Coffee se snaží zvýšit povědomí o udržitelnosti v kávovém průmyslu a zároveň uctít odkaz svého otce.

Odkaz Boba Marleyho a důraz na udržitelnost

Kávové plantáže Jamajky byly místem, odkud legendární reggae hudebník Bob Marley odstartoval svou hudební dráhu, která žije svým životem do dnes. Písně jako „One Cup of Coffee” nebo „Stir. It. Up.” provázejí promo videa společnosti Marley Coffee, ale syn Rohan přiznává, že nechce značku zakládat jen na popularitě jeho zesnulého otce. Jak sám uvádí, k produkci kávy přistupuje s důrazem na organický způsob a snaží se přispívat k udržitelnosti. Tím, že vypráví příběh země a kávy, a věnuje svou pozornost samotným farmářům, se snaží vyrovnat kávovým gigantům, jako je Starbucks. Jméno Boba Marleyho mu v tom pomáhá.

Zákaz chemikálií a vyšší platy farmářům

Na svých plantážích v Jamajce zavedl Rohan základní pravidla – zakázal používání chemikálií a zdvojnásobil platy farmářů. Základem Marley Coffee je jedna z nejexkluzivnějších káv světa, unikátní Jamaica Blue Mountain, která zároveň patří mezi vůbec nejdražší kávy. Zákaz chemikálií na čas zamával s produkcí kávy, Rohan se ale svého pravidla nevzdal a dnes je Marley Coffee stále organickou kávou, která myslí i na pracovní podmínky farmářů. 

Podobné produkty
Přidat komentář
Reakce na příspěvek
Prosím, přihlašte se Pro přidání komentáře.

MENU

Informace

Zobrazit více produktů.
Nenalezeny žádné produkty